Ny etikett

Artikkel Avisa Nordland. Skrevet av Victoria Finstad 12. mars 2020

Den forrige Bodø-vinen ble revet ut av hyllene. Den røde drikken med klar blå Bodø-etikett gikk rett hjem hos bodøværingene, og den har vært så populær at den ennå er i salg.

Nå er enda en Bodø-vin på vei inn i polhyllene. Også denne gangen er det bodøværingen Tommy Andreassen som står bak motivet på etiketten.

Bodøvin Chardonnay
Etikett Bodø-vin Chardonnay

– Vi lanserte den på fredag, så jeg tipper den vil være i hyllene i begynnelsen av neste uke, sier vinimportør Arne Sneen i DiVinus AS begeistret.

– Rødvinen var en formidabel suksess, og vi hadde ikke nubbsjans til å levere nok. Mye takket være et godt motiv på etiketten, fortsetter han jovialt.

– Enormt fargespekter

Nå lover han en klassiker, med et nytt bodøbilde.
– Det er en fantastisk god Chardonnay fra Languedoc i Frankrike. Der har de fantastisk godt klima for dyrking av druer. Det er en typisk vin som passer norske ganer.

Han legger til at vi jo foreløpig ikke har klima for å dyrke vindruer her i nord, slik at vinen er importert, mens etiketten blir ordentlig bodøpatriotisk.

– Vi er heldig som har Tommy, med så mange flotte bilder. Jeg håper at hvitvinen skal appellere på samme måte som rødvinen gjorde. Bildet har et enormt fargespekter i form av sol, fjell og hav, forteller Sneen engasjert.

Bodø i hjertet

Fotografen selv har bodd i Bodø i 50 år og har drevet med fotografi i vel 30 år. For tiden er han bosatt i Lofoten, en fotografs himmel.

– Jeg er jo en utflyttet bodøværing med byen i mitt hjerte. Da vi skulle velge etikett snakket vi litt om hva som er kjært for Bodø. Det første bildet handlet om dette med uvær og det blålige lyset, hvor man gikk for å se lyset fra byen. Det måtte være Moloen, sier han blidt og fortsetter:

– Om sommeren er det mange fine plasser man kunne dratt frem, men for meg personlig er det Nordsia, som jo mange folk drar til. Fra min barndomstid var det Geitvågen, Løpsstranda og Landegode.

Kjært for folk

Dermed er det kanskje ikke overraskende at den nye etiketten bærer preg av nettopp Landegode.

– Landegode er jo magisk i seg selv når du får midnattssola bak, og det forholdet der tror jeg ekte bodøfolk har ganske kjært.

Bildet er tatt på en dag hvor skodden lå tungt.
– Det var en midtsommerdag i Kvalvika. Jeg gikk rundt Kvalvikodden og fikk utsikten mot Landegode. Så løsnet skodden etter hvert, og så kom sola i riktig tid til solnedgang/soloppgang, forteller fotografen.

Solnedgang Landegode | Foto Tommy Andreassen

Dette øyeblikket fanget fotograf Tommy Andreassen med kameraet sitt en midtsommerdag i Bodø.

– Tatt helt av

Han synes det er en ære å få bruke fotografi til flere ting enn bare bilder på en vegg. At det nå har blitt vinetiketter av bildene hans synes han er skøy.

– Jeg fikk på Lofotvin også, så det har jo tatt helt av med de vinetikettene, ler han og fortsetter:

– Det er artig. Jeg vet jo aldri hva slags henvendelser jeg får. Det er derfor jeg holder på med foto. Det er så mye spennende.

Sneen på sin side synes det er utrolig gøy at vinene blir så godt tatt imot av befolkningen.

– Rødvinen var en formidabel suksess. Dette er andre gangen jeg opplever det. På det meste gikk det flerfoldige hundre flasker ut om dagen. Et av vinmonopolene i Bodø ble til slutt så lei av å fylle i hyllene at de bare måtte sette inn en hel palle på gulvet i butikken. Det er fantastisk morsomt, avslutter han.

Her kan du se artikkelen Avisa Nordland | Bodø By

[instagram-feed]